طرز تهیه عدس پلو مجلسی و خوشمزه با نکات کامل
طرز تهیه عدس پلو
عدس پلو از غذاهایی است که هم می توانیم آنرا به صورت ساده برای خانواده درست کنیم، هم می توانیم به صورت کاملا مجلسی برای مهمانی های مهم درست کنیم، برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه عدس پلو در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۳ پیمانه |
گوشت گوساله چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
عدس | ۱/۵ پیمانه |
کشمش پلویی | ۱ پیمانه |
خرما | ۱ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق سوپخوری |
پیازداغ | ۱ پیمانه |
کره | ۵۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
پودر گل سرخ | ۱ قاشق سوپ خوری |
دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
هل | ۱ قاشق چایخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه عدس پلو
مرحله اول
برای تهیه عدس پلوی مجلسی ابتدا عدس را در کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی آن آب سرد و کمی نمک می ریزیم و به مدت ۱ ساعت اجازه می دهیم تا خیس بخورد.آوقت عدس را در صافی می ریزیم و می شوییم و در قابلمه ای می ریزیم و ۳ لیوان آب روی آن می ریزیم و صبر می کنیم تا با حرارت متوسط پخته شوند.
مرحله دوم
زمانیکه عدس پخت در صافی می ریزیم و تامل می کنیم تا آب اضافه آن کاملا خارج شود.برنج را می شوییم و در قابلمه ای آب می ریزیم و روی حرارت ملایم رو به زیاد قرار می دهیم تا به جوش بیاید.آنوقت کمی نمک به آن اضافه می کنیم و آب برنج را بیرون می ریزیم و داخل قابلمه می ریزیم.
مرحله سوم
پس از گذشت حدودا ۷ دقیقه یک دانه از برنج را لای دندان تست می کنیم، اگر اطراف آن نرم و مغزش سفت بود آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم تا آب اضافه اش خارج شود.از برنج آبکش شده به اندازه نصف کفگیر بر می داریم و با کمی زعفران آغشته می کنیم و کنار دستمان قرار می دهیم.
مرحله چهارم
آنوقت کف قابلمه روغن می ریزیم و هر نوع ته دیگی که تمایل داریم می چینیم و بعد از برنج آبکش شده کمی داخل آن می ریزیم و ۱ قاشق غذاخوری از برنج زعفرانی شده روی آن می ریزیم و کمی از عدس نیز اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
بعد به اندازه نوک قاشق چایخوری هل، نوک قاشق چایخوری دارچین و ۱ قاشق چایخوری پودر گل محمدی و چند قطره زعفران دم کرده روی آن می ریزیم و مجددا از برنج و عدس می ریزیم و از ادویه ها تا برنج تمام شود.
مرحله ششم
آنگاه کره یخ شده را با چاقو تکه تکه می کنیم و روی برنج می ریزیم و ۱/۲ لیوان آب نزدیک دیواره قابلمه دور تا دور برنج می ریزیم و درب آن را می گذاریم و روی حرارت اجازه می دهیم تا بپزذ.
مرحله هفتم
سپس باقی مواد برای تزئین روی عدس پلو را آماده می کنیم.پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و رنده ریز می کنیم. در تابه ای ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع می ریزیم و پیاز را به آن اضافه می کنیم و بلافاصله گوشت چرخ کرده را می افزاییم و تفت می دهیم و نمک، فلفل سیاه،زردچوبه روی آن می پاشیم و مداوم تفت می دهیم.
مرحله هشتم
حالا رنگ گوشت که تغییر کرد و بوی خامی آن از بین رفت، تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.خرماها را پوست می گیریم و هسته های آن ها را نیز جدا می کنیم و چرخ می کنیم.
مرحله نهم
بعد داخل تابه ای ۱ قاشق غذاخوری کره می ریزیم و بعد خرما را به همراه ۱ قاشق چایخوری دارچین به آن اضافه می کنیم و روی حرارت به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم و از روی حرارت بر می داریم.
مرحله دهم
پس از این در هر کاسه ای خلال بادام ،پودر پسته، پودر گل محمدی یا هر چیز دیگری که دوست دارید می ریزیم و کنار دستمان می گذاریم و از خرما به اندازه یک توپک کوچک توسط قاشق کوچک بر می داریم و داخل پودر پسته یا خلال بادام می غلطانیم تا شبیه یک دایره شود و کنار می گذاریم تا برای تزئین استفاده کنیم.
مرحله یازدهم
اگر کشمش ها خشک هستند ۱۵ دقیقه جلوتر در آب خیس می کنیم و بعد در صافی می ریزیم تا آب آن ها خارج شود و بعد در تابه ای کوچک ۱ قاشق غذاخوری کره می ریزیم و ۱ قاشق غذاخوری گلاب به آن اضافه می کنیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و تفت می دهیم و از روی حرارت بر می داریم.چون نباید کشش ها باد کنند.
مرحله دوازدهم
در آخر عدس پلو پخته شده را در دیس می کشیم و با مخلوط گوشت، پیازداغ، کشمش، خرماهای توپکی و برنج زعفرانی روی آن را به زیباترین شکل تزئین می کنیم و عدس پلو خوش عطر و طعم را نوش جان کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- zeynabrajabi1