طرز تهیه زولبیا به روش بازاری خوشمزه و مجلسی با نکات
طرز تهیه زولبیا
زولبیا یکی از شیرینی های بسیار محبوب مخصوصا در ماه مبارک رمضان است که طرفدارن زیادی دارد و در انواع مجالس مذهبی نیز کاربرد دارد. مواد اولیه آن بسیار ساده و در دسترس است و به راحتی می توانید در منزل آن را تهیه کنید، برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه زولبیا در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.
مواد لازم شربت | |
شکر | ۲ لیوان |
آب | ۱٫۵ لیوان |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ½ قاشق چایخوری |
گلاب | ¼ لیوان |
طرز تهیه زولبیا
مرحله اول
ابتدا آب را داخل قابلمه ای می ریزیم و شکر را تدریجی به آن اضافه می کنیم و با قاشق گه گاه هم می زنیم تا شکر کاملا داخل آب حل شود. بعد دیگر اصلا هم نمی زنیم تا شربت به دیواره های قابلمه خیلی برخورد نکند.
مرحله دوم
سپس زعفران دم کرده را اضافه می کنیم و در حد مخلوط شدن فقط هم می زنیم. حالا آبلیمو را به همراه گلاب به شربت می افزاییم و مجددا هم می زنیم در حد ترکیب شدن و تامل می کنیم تا به غلظت مطلوب برسد.
مرحله سوم
پس از اینکه شربت به قوام مورد نظر رسید حرارت را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم تا شربت خنک شود. البته می توانید شربت را از قبل آماده کید و در یخچال نگهداری کنید و زمان درست کردن زولبیا از آن استفاده کنید.
نکته: حتما مدنظرتان باشد که شربت بعد از خنک شدن سفت تر می شود و خیلی زمان پخت نگذارید سفت شود.
طرز تهیه زولبیا | |
آرد سفید | ۱ قاشق غذاخوری |
نشاسته | ۵۰ گرم |
کره | ½ قاشق چایخوری |
ماست | ¼ لیوان |
اسانس هل | ۲ قطره |
جوش شیرین | ¼ قاشق چایخوری |
گلاب | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | به میزان لازم |
مرحله اول
ابتدا موادی که داخل یخچال هستند را بیرون می آوریم تا در محیط آشپزخانه با دیگر مواد هم دما شوند. ماست را همراه با نشاسته داخل کاسه ای می ریزیم و با همزن دستی آنها را در حد ترکیب شدن هم می زنیم و بعد به مدت ۵ دقیقه آن را کنار می گذاریم.
مرحله دوم
مرحله سوم
آنوقت جوش شیرین را همراه با اسانس هل و گلاب به مایه می افزاییم و با همزن دستی آنها را مخلوط می کنیم. مایه باید غلظتی شبیه ماست به خود بگیرد. بعد تابه ای بزرگ را روی حرارت کم قرار می دهیم و روغن مخصوص سرخ کردنی به صورت شناور داخل آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا به مرور زمان داغ شود.
نکته: اگر مایه سفت شده بود می توانید مجددا گلاب به تدریج به آن اضافه کنید و مایه را هم بزنید تا از غلظت مناسب آن مطمئن شوید.
مرحله چهام
حالا قیف را داخل لیوانی می گذاریم و مایه زولبیا را داخل آن تا جایی که امکان دارد می ریزیم. وقتی روغن داغ شد قیف را روی تابه می گیریم و خیلی سریع کمی فشارش می دهیم تا کمی از مایه بیرون بیاید و مطمئن شویم راحت مایه از داخل آن خارج می شود.
مرحله پنجم
بعد بلافاصله قیف را فشار می دهیم و سریع به صورت دایره وار دستمان را می چرخانیم تا مایه زولبیا داخل روغن پیوسته ریخته شود و یک دایره تو در تو زولبیا را در تابه ببینیم و ۳۰ ثانیه بعد دوباره کنار آن یک دایره تو در تو ایجاد می کنیم.
مرحله ششم
در ابتدا مایه زولبیا کمی پف می کند و اجازه می دهیم تا یک طرف آن کمی طلایی شود و بعد با کفگیر سوراخ دار آن ها را بر می گردانیم تا طرف دیگر آن ها نیز سرخ شود. همگی مایه زولبیا را به همین شکل درست می کنیم.
مرحله هشتم
پس از آنکه زولبیا ها سرخ شدند، آنها را بیرون می آوریم و در توری قرار می دهیم تا روغن اضافه آنها خارج شود. شربت خنک شده را کنار توری می گذاریم و بعد از اینکه ۱ دقیقه زولبیاها داخل توری بودند آنها را داخل شربت قرار می دهیم تا به مدت ۲ دقیقه کاملا با آن آغشته شوند.
مرحله نهم
بعد مجددا آنها را داخل توری بر می گردانیم تا شربت اضافی آنها نیز خارج شود. زولبیاهای آماده شده را در ظرف مورد نظر می چینیم و با مغز پسته یا نارگیل روی آنها را تزئین می کنیم و روی ظرف را با سلفون می پوشانیم و داخل یخچال قرار می دهیم.
مطالب جذاب از سراسر وب
- منبع :
- chef_reezai