طرز تهیه شیرینی کاجا خوشمزه و مجلسی با نکات کامل
طرز تهیه شیرینی کاجا
کاجا یکی از شیرینی های سنتی هند است که طرفداران زیادی نیز دارد. این شیرینی را در ماه مبارک رمضان نیز تهیه می کنند، که بسیار راحت و سریع آماده می شود، برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه شیرینی کاجا در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
آرد | ۱ پیمانه یا ۱۲۵ گرم |
آب | یک چهارم پیمانه معادل ۶۳ گرم |
شکر | ۱ قاشق غذا خوری |
کره | ۲ قاشق غذا خوری |
نشاسته ذرت | ۴ الی ۵ قاشق غذا خوری |
نمک | یک چهارم قاشق غذا خوری |
مواد برای شربت | |
آب | نصف پیمانه معادل ۱۲۵ میلی لیتر |
شکر | ۱ پیمانه یا ۲۰۰ گرم |
هل و زعفران | به میزان لازم |
طرز تهیه شیرینی کاجا
مرحله اول
ابتدا شکر را داخل کاسه ای می ریزیم و آب را همراه با کره و نمک را به آن می افزاییم. بلافاصله آب را کم کم به این ترکیب اضافه می کنیم و همگی مواد را با قاشق زیر و رو می کنیم تا کاملا مخلوط شوند.
مرحله دوم
بعد خمیر بدست می آید، آن را جمع می کنیم و روی میزکار کمی آرد می پاشیم و خمیر را ورز می دهیم و بعد داخل کاسه ای قرار می دهیم و روی آن را با سلفون می پوشانیم و کنار می گذاریم تا به مدت ۱۵ دقیقه استراحت کند.
مرحله سوم
سپس شربت آن را تهیه می کنیم. داخل قابلمه ای آب را به همراه شکر می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و با قاشق هم می زنیم تا شکر کاملا حل شود. بعد هل و زعفران آن را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا شربت غلیظ شود.
مرحله چهارم
تقریبا ۲۰ دقیقه زمان می برد تا شربت قوام یابد، صبر می کنیم تا به مرور زمان غلیظ شود و بعد حرارت را خاموش می کنیم و شربت را کنار می گذاریم تا خنک شود. خمیر را بعد از آنکه استراحت کرد، از داخل کاسه بیرون می آوریم و روی میزکار کمی آرد می پاشیم و خمیر را قرار می دهیم.
مرحله پنجم
آنوقت وردنه روی خمیر می کشیم تا خمیر پهن شود و در حدی نازک شود که پاره نشود. بعد وسط خمیر کره را قرار می دهیم و با دست آن را روی خمیر کاملا پوشش می دهیم. نشاسته ذرت را به صورت پخش با قاشق روی خمیر می پاشیم و از یک قسمت که تمایل دارید خمیر را رول می کنید.
مرحله ششم
زمانیکه خمیر را رول کردیم در انتها کمی آب به لبه آن می زنیم تا کاملا بسته شود. بعد با چاقو روی خمیر به هر صورت که تمایل دارید برش می زنیم. قابلمه یا تابه ای با عمق زیاد را روغن مخصوص سرخ کردنی شناور می ریزیم و روی خرارت ملایم قرار می دهیم تا داغ شود.
مرحله هفتم
بعد خمیرهای برش زده را داخل روغن داغ می گذاریم تا سرخ شوند. بلافاصله از روغن داغ بیرون می آوریم و در شربت خنک شده قرار می دهیم تا کاملا آغشته به آن شوند. بعد از حدودا ۳۰ ثانیه شیرینی های کاجا را بیرون می آوریم و در توری قرار می دهیم تا شهد اضافه آنها خارج شود و بعد در ظرف مورد نظر آنها را می چینیم. نوش جان
- منبع :
- samaneh_farzad