طرز تهیه خورش فسنجان خوشمزه و مجلسی با نکات کامل

طرز تهیه خورش فسنجان

طرز تهیه فسنجون با گوشت قلقلی طرز تهیه فسنجان مجلسی طرز تهیه خورشت فسنجون با گوشت طرز تهیه خورشت فسنجان کرمانی طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت برای 10 نفر طرز تهیه فسنجون برای ۵ نفر

خورش فسنجان یکی از مجلسی ترین غذاهای ایرانی است که برای پخت آن به زمان زیادی نیاز است، برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه خورش فسنجان در ادامه با سایت آموزشی میریتو همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گردو۵۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده۵۰۰ گرم
پیاز۱ عدد
نمک، زردچوبه، فلفل سیاهبه میزان لازم
رب شاتوت۴ قاشق غذاخوری
پیازداغ۳ قاشق غذاخوری
رب انار۴ قاشق غذاخوری
شگربه میزان لازم

طرز تهیه خورش فسنجان

مرحله اول

برای تهیه خورش فسنجان مجلسی ابتدا گردوها را ۳ الی ۴ مرتبه داخل چرخ گوشت چرخ می کنیم و کنار می گذاریم.بعد داخل قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت کم می گذاریم و مداوم تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و گرم شود.

مرحله دوم

بعد از اینکه مطمئن شدید گرم شد (با قرار دادن پشت دست روی گردوها گرما را کاملا احساس کنیم) دو لیوان آب یخ به آن می افزاییم، تا شک ایجاد شده باعث شود که کاملا روغن آن خارج شود.

مرحله سوم

سپس رب انار را به همراه رب شاتوت به آن اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا با حرارت کم و آرام به مدت ۲۰ دقیقه کاملا بپزد.

مرحله چهارم

حتما در این مدت گه گاه هر ۱۰ دقیقه به آن سر زده و به صورت رفت و برگشتی هم می زنیم، چون مقدار آب یخی که در مرحله قبل اضافه کردیم حساب شده است امکان خشک شدن خورشت هست.

مرحله پنجم

حالا پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و رنده ریز می کنیم و با آب پیاز به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم.بعد کمی نمک، زردچوبه، فلفل سیاه روی آن می پاشیم و خوب ورز می دهیم و با کف دست به صورت گرد در می آوریم و داخل تابه ای ۲ قاشق غذاخوری روغن می ریزیم و کوفته ها را داخل آن می چینیم.

مرحله ششم

اصلا اهمیت ندارد که روی یکدیگر کوفته قرار بگیرند. آنگاه تابه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم و گه گاه با دسته تابه آن ها را می چرخانیم تا که داخل تابه جابه جا شوند و خودشان را بگیرند.

مرحله هفتم

آنوقت حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا کوفته ها تفت بخورند و با آبی که گوشت پس داده است بپزد و از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.

مرحله هشتم

پس از اینکه زمان پخت ترکیب رب ها و گردوها کامل شد، بنابر میزان سفت شدن آن یک تکه یخ، کمی بزرگتر از حبه قند یا نصف یک لیوان آب سرد به آن می افزاییم و مجددا به همان صورت رفت و برگشت، تفت می دهیم تا روغن گردو ها کاملا روی خورشت بیاید.

مرحله نهم

در آخر گوشت چرخ کرده را همراه با پیازداغ به آن می افزاییم. بلافاصله شکر را نیز اضافه می کنیم. حداقل از ۱ قاشق غذاخوری در خورشت باید استفاده کنید. ۱۰ دقیقه بعد خورشت ما کاملا پخته و جاافتاده است. فسنجان را در ظرف مورد نظر می ریزیم و با پلو نوش جان کنید.

نکات پخت خورش فسنجان

۱ زیاد گرم شدن گردوها در حد داغ شدن آنها، باعث تلخ شدن می شود.

۲ فسنجان بسیار زود ته می گیرد برای همین حتما باید هر ۵ دقیقه به صورت رفت و برگشتی تفت داده شود.

۳ حتما در پخت فسنجان از شکر استفاده کنید چون باعث می شود خورشت شما یک برق و شفافیت خاصی بخود بگیرد.

۴ اگر شکر را اضافه کردید و در نهایت طعم آن را چشیدید و احساس کردید مجددا نیاز است که اضافه کنید، بعد از افزودن به خورشت آن را حتما هم بزنید و تامل کنید تا حل شود تا طعم واقعی آن مشخص شود.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 21 آبان 1401
Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام میریتو و لینک مستقیم بلا مانع است.